Rely po troch rokoch opäť v Prešove

15.04.2009 Prešov

Predĺžený prvý májový víkend v Prešove bude patriť motorizmu.
Po trojročnej prestávke metropola Šariša opäť ožije atmosférou Majstrovstiev Slovenska v automobilových súťažiach. Posádky sa na štart 16. Rallye Prešov postavia tri týždne po absolvovaní úvodného podujatia sezóny 2009 - maďarskej Rallye Eger.

Prešovskú rallye otvorí vo štvrtok 30. apríla večer slávnostné zahájenie. Boj o sekundy sa strhne v piatok 1. mája ráno a vyvrcholí ešte v ten istý deň popoludní. Organizátori pracujú na príprave kompaktnej, časovo aj finančne čo možno najmenej náročnej súťaže s krátkymi presunmi pre posádky i divákov. 30. apríla prebehnú zoznamovacie jazdy a technické preberanie vozidiel. Spoločne s riaditeľstvom podujatia a uzavretým parkoviskom bude situované na tradičnom mieste, v areáli prešovskej Mestskej športovej haly. Dejisko konania slávnostného štartu i cieľa 16. Rallye Prešov bude upresnené dodatočne.

V súčasnosti finišujú práce na príprave Zvláštnych ustanovení a zabezpečovaní povolení pre uzávierky ciest. Trať prešovskej rallye tvoria tri úseky. Každý z nich posádky absolvujú trikrát. Počet meraných kilometrov dosiahne číslo 105. V chystanom harmonograme okrem dvoch tradičných meraných testov nechýba ani divácky mimoriadne atraktívna mestská rýchlostná skúška okruhového charakteru. Kvôli stále nevybudovanému obchvatu mesta a s tým spojenými možnými dopravnými komplikáciami nebude situovaná v obci Ľubotice, ale na novom mieste, neďaleko Mestskej športovej haly.

Diváci, ktorí neplánujú za športovými zážitkami cestovať mimo Prešova, sa môžu celý deň zdržiavať v okolí centra podujatia, kde okrem zákulisia prípravy súťažnej techniky vzhliadnu aj ostré zápolenie posádok s časom na trati takzvaného „mestského okruhu“, alebo mestskej rýchlostnej skúšky.

Príležitosť zajazdiť si dostanú aj nadšenci a amatéri
Možnosť postaviť sa na štart Rallye Prešov po prvýkrát majú aj nadšenci a mladí adepti tohto športu, ktorých rady sa zásluhou rôznych amatérskych podujatí neustále rozširujú. V rámci zvláštnej kategórie im bude umožnené štartovať na vybraných rýchlostných skúškach za posádkami bojujúcimi v majstrovstvách Slovenska. Technické a športové predpisy pre túto kategóriu budú po dopracovaní včas zverejnené na internetovej stránke Slovenskej asociácie motoristického športu (www.sams-asn.sk).

Motoristický prvomájový víkend v Prešove neskončí ani po dekorácii najúspešnejších v cieli 16. Rallye Prešov. Sobota 2. a nedeľa 3. mája patria účastníkom druhého ročníka Šarišského slalomu. Do boja s časom a bránkami na parkovisku pred Mestskou športovou halou sa okrem jazdcov seriálu Majstrovstiev Slovenska v slalome môže pustiť aj široká verejnosť. Každý štartujúci si tak na vlastnej koži vyskúša pocit automobilového pretekára za volantom vlastného vozidla. Najlepší v zvlášť vypísanej amatérskej kategórii budú v cieli odmenení cenami.

(zdroj: rallypresov.srs.sk)

Podujatie: Rally Prešov 2009
Dátum: 30.04. -01.05.2009
Disciplína: Rallye
Zaradenie: MSR
Miesto: Prešov
Organizátor: Slovakia rally systém, s.r.o
webstránka organizátora: www.rallypresov.srs.sk
Adresa organizátora: Dargovská 3, 080 01 Prešov
Telefón organizátora: 0903 651 320
Fax organizátora: 0904297344
Email organizátora: banoci@srs.sk
Podujatie zapísané v kalendári SAMŠ? : ÁNO

Podujatie: II. Šarišský slalom 2009
Dátum: 02. -03.05.2009
Disciplína: Slalom
Zaradenie: MSR
Miesto: Prešov
Organizátor: Slovakia Rally System s.r.o
webstránka organizátora: www.rallypresov.srs.sk
Adresa organizátora: Dargovská 3, 080 01 Prešov
Telefón organizátora: 0904 297 344
Fax organizátora: 0903 651 320
Email organizátora: banoci@srs.sk,
Podujatie zapísané v kalendári SAMŠ? : ÁNO
 

Vyberte región